Home           Over ons         Contact         Betalingsmethodes

 


Damesondergoed
Heren onderbroeken
Herenshirts
Anti-geur sokken


 

 

 

 

 

Persberichten

 

Deoest Onderbroek bij Life4you

 

Anti-scheet onderbroek populair in Japan

Als Japanners Sinterklaas zouden vieren, zou de anti-scheet onderbroek ongetwijfeld op veel verlanglijstjes staan. Het ondergoed is momenteel namelijk erg populair in Japan. Eigenlijk is het meer een pro-scheet onderbroek, want de onderbroek is gemaakt om nare luchtjes te absorberen. Geen mens die je scheet nog ruikt! Maar pas op: omstanders kunnen het nog wel hóren.

Voor de zakelijke scheet
De anti-scheet onderbroek is er zowel voor mannen als voor vrouwen. Toch is het (onder)goedje het meest populair onder zakenmannen. En bij nader inzien is dat ook wel begrijpelijk. Wie kent niet de situatie dat je tijdens een lange vergadering ineens bij het verzitten per ongeluk wat gas laat ontsnappen? Met een beetje mazzel zonder trompetgeschal zodat je nog met een subtiele ‘ik-ruik-het-wel-maar-ik-was-het-niet’-blik de verdenking op een collega kunt afschuiven. Of dat je alleen in de lift staat en er snel één laat ontsnappen; maar dat dan de deur opengaat en er nog wat collega’s gezamenlijk met jou(w poeplucht) 4 verdiepingen moeten meeliften. Leg dat maar eens uit. Nee hoor, die lucht hing er al toen ik net instapte. Daar trapt niemand natuurlijk in.

Medische oorsprong
Toch heeft deze wat hilarisch aandoende uitvinding een heel serieuze oorsprong. De onderbroek is namelijk het werk van professor Hiroki Ohge van de Universiteit van Hiroshima. Hij deed een studie naar hoe ziektes de geur van scheten van patiënten beïnvloedden. Hij bedacht dat hij bepaalde ziektes kon opsporen door scheten te analyseren. Om de scheten te kunnen opvangen, gebruikte hij een keramisch materiaal dat bepaalde geurstoffen kon absorberen. Dit materiaal verwerkte hij in een soort van onderbroek om de scheet ‘bij de bron’ te kunnen opvangen.

Moderne onderbroekenlijn
Het bleek niet zo eenvoudig om van dit keramische materiaal een comfortabele onderbroek te maken. Maar in samenwerking met textielfabrikant Seiren in Tokyo, is het materiaal zo klein gemaakt dat het in ‘gewoon textiel’ verwerkt kon worden. Inmiddels zijn er al 22 moderne en comfortabele onderbroekmodellen op de markt.
Daarnaast zijn er ook sokken en T-shirts op de markt want het vangt niet alleen je scheten op, maar helpt ook tegen zweetvoeten en klotsende oksels! Nou ja, het beschermt je directe omgeving tegen de nare geurtjes ervan.

Bron: http://japan.blog.nl/wetenschap/2012/11/21/anti-scheet-onderbroek-populair-in-japan

 

 

Nu ook voor haar: ondergoed dat vieze geuren verslindt

Onderbroeken die vieze geuren van windjes neutraliseren. Het is zeker geen nieuw concept, alleen mikken de makers deze keer niet alleen op mannen. Een tweetal jaar geleden doken de 'geurvreters' al op in Australië, maar nu komt een Japans textielbedrijf op de proppen met nieuwe exemplaren voor hem én haar. Speciaal voor dames werd een roze, (relatief) vrouwelijke variant ontwikkeld.


Mensen met verteringsproblemen zullen het beamen: er is niets zo vervelend als blijven zitten met overtollig gas in je darmen en een constante druk om windjes te laten, zeker in het midden van een drukke vergadering. Wanneer de geurtjes bovendien nog erger zijn dan gedacht, is het schaamrood nooit ver te zoeken. 

Het Japans textielbedrijf 'Seiren' werd gecontacteerd door een arts die oplossingen zocht voor patiënten met darmklachten zoals het prikkelbaredarmsyndroom. Door ondergoed uit te brengen dat de vieze geuren van windjes 'opeet', pakken ze het probleem aan.

Geurvreters
"Het heeft ons een paar jaar gekost om deodorantbroekjes te ontwerpen die comfortabel genoeg zijn om dagelijks te dragen én die bovendien efficiënt zijn in het snel elimineren van sterke geuren. We dachten ons eerst alleen te richten op de medische markt, maar tot onze grote verbazing worden ze ook vaak gekocht door mensen met zeer sociale jobs", verklaart Nami Yoshida van Seiren.

De broekjes kregen de naam 'Deoest' en zouden een grote hit zijn bij Japanse zakenmensen, die claimen dat je nu windjes kan laten zonder betrapt te worden. De vezels van het textiel bevatten keramische deeltjes die gassige geuren neutraliseren. Wij vragen ons alleen af of het ook het geluid kan tegengaan?

Bron: http://www.goedgevoel.be/gg/nl/89/Darmproblemen/article/detail/1536260/2012/11/19/Nu-ook-voor-haar-ondergoed-dat-vieze-geuren-verslindt.dhtml